Istoria

Istoria primei companii de audit din Republica Moldova "Moldauditing" SRL începe mai inainte de apariţia Statului independent Republica Moldova. Din 1991, compania "Moldauditing" funcționează ca o companie privată în domeniul auditului și serviciilor de consultanță, și suntem mândri de faptul că compania noastră poate fi considerată strămoșul activității de audit din țară.

De la înființarea companiei și pe parcursul a multor ani, am avut dialoguri permanente cu autoritățile. Am fost inițiatori în "Regulamentul provizoriu de audit în Republica Moldova" (1993-1995), ulterior conducerea companiei noastre a iniţiat adoptarea "Legii cu privire la Audit a Republicii Moldova" (1996) - legea privind acordarea statusului de intreprinderi independente pentru toate companiile de audit din ţară. Colectivul "Moldauditing", de asemenea, a luat parte la dezvoltarea "Planului de conturi" (1997-1998) şi "Standardelor Naționale de Audit" (1999-2000), Legea de Audit (redacţie nouă), 2007.

Suntem mândri de faptul că, începând cu anul 1991, compania noastră este în continuă dezvoltare și creștere. Personalul selectat, avînd o înaltă calificare, invită în mod constant pentru cooperare nu doar reprezentanţii business-ului local, dar și jucători cu nume mondial. Deci, astăzi, în portofoliul companiei "Moldauditing" sunt clienţi importanţi din diferite  domenii ale economiei. Anume încrederea clienților noștri a permis companiei "Moldauditing" să-și extindă capacitățile sale în domeniul auditului financiar și fiscal atât în ​​standardele naționale și internaționale. Bazaţi pe încrederea clienților, am fost capabili de a ne construi o relație strânsă cu Banca Mondială, FMI, BERD. Astăzi, suntem o companie care are resursele necesare pentru a efectua lucrări în domeniul auditului pentru toate organizațiile din întreaga lume. Ca confirmare a încrederii poate servi acreditarea oferită companiei “Moldauditing” în 2011 de către Banca Mondială, pentru realizarea proiectelor de audit și subvenții finanțate de această organizație.

Munca noastră impecabilă este rasplatită prin numeroase premii acordate companei noastre. Printre acestea sunt: diploma "European Quality" – acordată de Comisia pentru afaceri Europene, "Steaua  de briliant pentru calitate" (Mexic, 1999); premiul "Pentru Prestigiu Comercial" (Madrid), precum și multe premii naționale și realizări.

Însă fiecare premiu - este, în primul rând, meritul echipei noastre. De aceea, începind cu anul 1992, angajații companiei merg la cursuri speciale de perfecţionare atît în Republica Moldova cît şi peste hotare. Astfel, în prezent compania are angajaţi certificaţi auditori generali, auditori pentru societăţile din domeniul asigurări, pentru instituțiile financiare, pentru jucatorii profesionişti de pe pieţele financiare, inclusiv specialiştii certificaţi DipIFR (Diploma in International Financial Reporting Standards), asistenţi de auditori, inclusiv studenţi ACCA, evaluatori-experţi certificaţi, consultanţi juridici. Specialiștii companiei posedă diplome internaţionale – Diploma in International Financial Reporting Standards, oferite de societatea internaţională cu un renume mondial ACCA (Marea Britanie).

Toţi aceşti factori permit astăzi companiei "Moldauditing" să ofere servicii în domeniile:

- auditul agenților economici (auditul general);

- auditul companiilor de asigurare;

- auditul instituţiilor financiare (bănci);

- auditul investițiilor;

- participarea în calitate de comisia de revizie;

- efectuarea expertizelor financiare, economice și bancare, apărarea intereselor clienților în instanțele de judecată;

- consulting (financiar, fiscal, juridic);

- evaluarea afacerii;

- elaborarea planurilor de afaceri.

În ciuda tuturor realizărilor noastre, cele mai importante valori în munca noastră rămân a fi: independența și obiectivitatea, fiabilitatea și integritatea, confidențialitatea și profesionalismul auditorilor. Anume aceste principii ne permit să fim lideri pe piață și pe parcursul anilor să întărim încrederea clienților noștri.

Contacteaza-ne
Închide